Benvinguts! Cal dir que aquests dies seran bàsicament plujosos a practicament tot el territori català, en posterioritat és probable que vingui una entrada d'aire fred, ja veurem el que passa..

dissabte, 3 d’octubre del 2009

FRESCA NOCTURNA

Avui a la nit les temperatures mínimes han sigut francament fredes a tot l'interior, Pirineu i Prelitoral, i fresques al Litoral. Tot això és degut a què per la nit els núvols no hi son i fa de que les temperatures puguin baixar bastant més. Però també l'altre causant d'aquest fenòmen, es la refrescada que ha fet aquests dies amb les pluges que han afectat al territori, a conseqüencia de l'humitat que hi ha per la nit es refreda i fa de que l'ambient sigui més fresc. Hi ha hagut alguna glaçada? La resposta es "Sí" però només han afectat al Pirineu occidental i part de l'oriental, per exemple només ens consta mirant les estacions meteorològiques d'aquella zona de per alli, els 0,6º de Barruera que evidentment han sigut suficients com per causar glaçada. A Núria és molt probable que també hi hagi glaçat però com que la seva estació meteorològica actualment no està disponible tampoc es pot assegurar del tot. Tot seguit us mostrem les temperatures mínimes d'alguns pobles de només de per aquí a Catalunya.

Temperatures mínimes dia 3/10/2009:

Barruera: 0.6º
Gils de Cerdanya: 1.2º
Esterri d'Àneu: 2.6º
Port del Compte: 3.2º
LLanars: 4.7º
Bagà: 4.7º
Cardona: 6.6º
Olost: 6.8º
Belltall: 9.1º
LLeida: 9.9º
Constantí: 10º
Tarragona:14.7º
Barcelona: 18-19º

Aquestes són algunes de les temperatures mínimes d'avui.

Un altre factor present d'avui al mati han sigut les boires i boirines matinals que es presentaven a les fondalades de les valls Pirinenques i algun punt interior conseqüentment a causa d'aquestes temperatures.

Exemple de boira matinal:

5 comentaris:

  1. Cada vegada van observant-se més evidències de que anem camí de l'hivern. Aquestes boirines i les primeres tímides glaçades, en son un bon exemple.

    ResponElimina
  2. Com bé diu el company Epito, cada vegada es més evident que anem cap l´hivern, però les boires són un clar exemple de la tardor, que degut a la seva presencia ens arribaran les primeres glaçades quan quedi serè.

    Salutacions

    ResponElimina
  3. Aquest any això de l'hivern sembla que li costarà d'arribar, esperem que aviat dongui un tomb la situació i ens porti pluja, fred i neu a la muntanya que ja tocaria.

    ResponElimina
  4. Tranquil Jordi !!!!! tot arribarà !!!! encara es aviat pel fred i la neu !!!! encara que aquesta setmana en sembla que donarà un tomb força important i les primeres glaçades !!!!
    tranquil Jordi !!!!

    ResponElimina
  5. Tot ens arribarà, tard o d'hora però arribarà. Una bona nevada a tot Catalunya ja la viurem a l'hivern, si es compleix esclar ;). Ara és temporada de pluges i fresca agradable.

    Aviat faré una nova entrada.

    ResponElimina