Benvinguts! Cal dir que aquests dies seran bàsicament plujosos a practicament tot el territori català, en posterioritat és probable que vingui una entrada d'aire fred, ja veurem el que passa..

divendres, 24 de juliol del 2009

RÈCORDS

Bon dia, ahir dia 23 de juliol va ser un dia totalment calorós, especialment al litoral i el prelitoral on la temperatura es va disparar exageradament cap amunt. En alguns llocs de Girona es van fregar els 40º i més concretament a la Bisbal d'Empordà es va arribar a aquesta temperatura tan extrema de 40º. Com es va produïr aquesta calor? Es va produir gràcies als vents que venien de l'oest i que provenien de l'interior peninsular i que van fer que les temperatures es desnormalitzessin a la costa i es disparéssin cap amunt. A l'interior va ser al revés, la temperatura es va quedar més baixa que a la costa i va ser un dia més normal, cosa que hauria de ser al revés. En alguns llocs la temperatura va batre rècord, per això ens centrem amb aquest tema, i també en alguns llocs de la costa la temperatura va ser més normalitzada, però en el major dels casos va ser un dia passat per una forta calor.
Aquí us mostrarem una taula de temperatures màximes extretes del meteoclimàtic:

Doncs com podeu veure en aquest mapa Catalunya va ser un forn ahir, i les temperatures van ser una barbaritat, cosa que en molts llocs feia un mun d'anys que no s'havia vist en aquest extrem. Una cosa poc habitual.
Avui dia 24 de juliol les temperatures seràn més normals per aquesta època de l'any i tot tornarà a la normalitat, màximes a la costa de com a molt d'entre 30º i 34º.

1 comentari:

  1. Hola Jaume. Abans que res, felicitats pel teu sant. He vist que anunciaves el teu blog i hi he entrat a veure. A banda de donar informació interessant, està molt ben organitzat i presentat. Et felicito doblement doncs :-).

    Per cert, he creat una imatge en format .png amb les dades del temps a Almoster, que pots afegir-hi, si t'agrada, com has fet amb les de Reus i La Mussara (malgrat que la meva no és tan xula :-). La trobaràs a http://www.meteoalmoster.net/test.png. Suposo que saps com incloure-la; si no digue-m'ho i et dono un cop de mà. A reveure!

    ResponElimina