Benvinguts! Cal dir que aquests dies seran bàsicament plujosos a practicament tot el territori català, en posterioritat és probable que vingui una entrada d'aire fred, ja veurem el que passa..

dimarts, 22 de desembre del 2009

RESUM DE L'ONADA D'AIRE FRED

Molt bones a tothom, aquests dies hem tingut una situació de "onada d'aire molt fred en alçada" que ens ha deixat glaçades a tot el país excepte en zones del delta de l'ebre, però que fins i tot han estat presents al litoral. A l'interior les temperatures mínimes van assolir rècords, almenys per una onada d'aire fred que no es veia des del 2005. En alguns llocs comentaven que es van assolir els -10º o fins i tot per sota com és el cas de Cardona amb -12º. Les nevades no podem dir que fossin molt generoses però si que es van presentar en llocs poc habituals per veure neu com en el cas de les muntanyes tarragonines: Serra de Prades, Serra de LLaberia, Conca de Barberà, etc. Aquestes van ser nevades espectaculars de veure, amb gruixos de 25 a 40cm. Tot seguit us mostrem imatges de la nevada a la zona muntanyosa tarragonina:
Autor: Jaume Sellart
lloc: Falset

I no només va nevar en aquests llocs sinó que l'ultim dia del període de fred també va arribar la neu a la catalunya central amb gruixos de 4 a 15cm.

Sembla que fins ara la situació de neu i fred s'ha acabat però el que ha començat son les pluges que tindrem cada dia gràcies als fronts que ens aniran creuant, doncs a disfrutar de l'aigua!

Jaume Alegre

3 comentaris:

  1. Recordeu que també podeu fer els comentaris anonimats, es a dir, "Anònim".

    Sembla que la tongada de pluges està força animada, una cada dia, això no està gens malament, per tant el qualifiquem com tens britànic.

    ResponElimina
  2. Bon Nadal,

    A Manresa dilluns ens van caure 4cm de neu i a partir de dimarts cada dia pluja, que ja va bé, a veure si arreglem les mitjanes de l'any!!!

    eumar

    ResponElimina
  3. A Barcelona molt de fred i per no perdre costum, ni un trist floc de neu. El consol, és que tampoc m'havia fet il.lusions perque no s'havia pas previst neu a Barcelona.
    A veure la pròxima si hi ha més sort. Farem la carta als Reis demanan-t'ho.

    ResponElimina