Benvinguts! Cal dir que aquests dies seran bàsicament plujosos a practicament tot el territori català, en posterioritat és probable que vingui una entrada d'aire fred, ja veurem el que passa..

dijous, 31 de desembre del 2009

L'ANY 2009 HA ESTAT...

Benvingut a tothom i feliç any nou!
Tal i com posa al titular aquest any 2009 ha estat bàsicament variable amb molts fenòmens meteorològics, temperatures extremes, sequeres, pluges abundants, vaja per alguns és un any per no oblidar i alguns és un any per oblidar tota aquesta traca 2009 sobre la meteorologia en sí. Bé doncs, és hora de fer balanç, la situació meteorològica a Catalunya ha estat per les pluges irregulars que han fet que les quantitats de precipitació anuals variéssin molt segons el lloc de la nostra geografia, l'alt empordà per exemple ha sigut una de les comarques catalanes amb menys precipitació, lamentablement no hi vol ploure. En altres llocs com el pla de LLeida ha sigut un any normal, a la costa també ha estat un any sense grans diferències, el Pirineu ha estat un any bàsicament plujós, i com deiem abans Girona, especialment la costa hi ha plogut poc per arribar a la mitja. Les temperatures han sigut en conjunt un pèl massa altes per les habituals però amb contrastos gràcies a les onades d'aire fred i de calor que han fet extremar les temperatures. El vent també ha sigut molt protagonista i aquest any ha estat present molts dies en gairebé qualsevol punt de Catalunya, tenim constància gràcies a una pàgina meteorològica "MeteoReus" que comentava que a la zona tarragonina havien arribat a 145 dies de vent i en altres zpnes més dies o menys dies. Els dies anticiclònics també han perdurat molt a casa nostra molts dies seguits provocant alguns mesos molt secs i quantitats de pluja gens habituals com en el cas del "maig" i del "novembre" molt secs.

Deixem aquest tema i, jo com a administrador del blog desitjo un feliç any 2010 i que el regal de reis ens pugui fer parlar de noves baixades de les temperatures i nevades a molts punts!

FELIÇ 2010 A TOTHOM!!

Jaume Alegre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada