Benvinguts! Cal dir que aquests dies seran bàsicament plujosos a practicament tot el territori català, en posterioritat és probable que vingui una entrada d'aire fred, ja veurem el que passa..

divendres, 14 d’agost del 2009

JULIOL AMB CALOR

Aquest mes de juliol podem considerar que ha sigut un mes de bastanta calor però realment ha sigut lleugerament càlid respecte els ultims 60 anys. Hem observat que hem tingut un petit increment de les temperatures mínimes però bàsicament les màximes han estat normals tot i tenir en compte que vam batre un petit rècord en temperatures màximes i que justament en les zones de Girona i Mora d'Ebre es va arribar a una temperatura de 40º. A la costa també es va batre rècord però que no van ser tan altes com algunes zones interiors, però si que a la costa Gironina es va arribar a 40º en algun punt. En el tema de les precipitacions, podem dir que en alguns llocs ha sigut un mes bastant humit i en algunes altres zones ha sigut un mes bastant típic o molt típic per l'escassa precipitació. Tot seguit us mostrem un mapa de les temperatures mitjanes del mes de juliol de la ciutat de Reus:
En total s'han comptat 25 nits tropicals en aquella zona però segons el territori canvia radicalment o lleugerament.

1 comentari:

  1. Hola jaumealegre, soc l'empordanet del blog del temps de tv3, si la pregunta que hem de respondre, es la de les pluges de tardor, no se que dirte, les dues ultimes tardors han estat molt seques, no voldria que es convertis en rutina i tant de bò aquesta sigui com a minim, normal.
    Felicitats pel blog.

    ResponElimina