Benvinguts! Cal dir que aquests dies seran bàsicament plujosos a practicament tot el territori català, en posterioritat és probable que vingui una entrada d'aire fred, ja veurem el que passa..

dijous, 3 de setembre del 2009

AGOST SEC I CÀLID

Aquest agost hem tingut una situació meteorològica molt tranquila per les inexistents pluges al sector de la costa i això ha fet de que els boscos i les plantes agafessin un color marronós per la manca de pluja. Els incendis també han sigut protagonistes per aquesta absoluta sequedat que hem tingut a bona part del territori excepte al Pirineu i punts de l'interior. En el tema de les temperatures, han sigut més altes del normal però no a tot arreu igual, en alguns llocs han sobrepassat els 2 graus de mitjana més elevat i en alguns altres llocs només han sigut dècimes.

Precipitacions del mes d'agost d'alguns punts:

La bisbal d'Empordà: 0,0mm
Barcelona: 0,2mm
Tarragona: 0,6mm
Reus: 2mm
Almoster: 4mm
Navarcles: 50mm

A continuació us mostrem el paissatge dominant en els boscos que s'han cremat per culpa d'aquest càlid Agost.


Bosc totalment sec i cremat

A veure quina quantitat de pluja ens porta el setembre.

3 comentaris:

  1. La veritat és que en algunes zones si que l'agost ha sigut molt sec, per exemple, a la costa nord i central. En aquests sectors s'han enregistrat quantitats que fan pena, en molts observatoris s'han quedat en els 0 litres. A d'altres zones com al sud o ponent també ha sigut un agost sec. On se'n poden lliurar és al Pirineu i Prepirineu que ha sigut un mes força plujós gràcies a les tempestes que han anat descarregant al llarg d'aquest agost.

    Però si la situació fós del rebés, pluges a la costa i prelitoral i sequedat durant molts mesos al Pirineu i Prepirineu, la situació seria molt més alarmant ja que els embassaments anirien disminuint la quantitat d'aigua.

    Salutacions Jaume!

    ResponElimina
  2. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina