Benvinguts! Cal dir que aquests dies seran bàsicament plujosos a practicament tot el territori català, en posterioritat és probable que vingui una entrada d'aire fred, ja veurem el que passa..

dimecres, 9 de setembre del 2009

SETEMBRE POC ANIMAT

Hem començat un setembre bastant calorós i amb poca pluja. Això ens fa pensar que aquest setembre si no plou serà un mes molt sec i càlid. De fet ja estem a punt d'entrar a la tardor i aquest tema de la sequera a la costa ja ens preocupa d'una manera exagerada per la falta de pluges. Els models indicaven que per aquest cap de setmana hi hauria pluja a casa nostra però sembla que avui dia 9 de setembre els models han anat de baixa per la pluja però encara queden dies com per predir el que passarà amb les pluges. En els altres posts repeteixo que cap al Pirineu no notes aquesta fortíssima sequera que tenim per a la costa, per trobar pluja costa a l'estiu però de moment tot està molt desanimat amb els pronòstics de les pluges de la setamana vinent.
Aqui deixo un mapa de models per pluja d'aqui a 72 hores:


És a dir que aquest mapa indica que per dissabte hi haurà estabilitat meteorològica a casa nostra, no indica cap canvi important.

De fet una altra cosa que hem de tenir en compte és que moltes persones diem que el mal temps és l'estabilitat meteorològica i que el bon temps son les borrasques, que dir-ne? Que és cert. Tants dies consecutius sense ploure doncs ja un bon percentatge de gent es diu que la calor i la sequedad tenen mal temps i les pluges i el fred tenen el bon temps.
D'aqui a 300 hores en endavant ja indica bon temps "pluges" i aquestes esperem de que no ens fallin de cap manera i ens puguin regar amb alegria el territori.

1 comentari:

  1. Les situacions allevantades s'hauran d'anar seguint fil per randa perquè en qualsevol cas pot canviar radicalment.

    ResponElimina